Activiteiten

In de omgeving Appelscha kunt u verscheidene activiteiten ondernemen. Voor de actieve toerist kunt u in de bosrijke omgeving zeer goed fietsen, wandelen, en hardlopen. Voor de avontuurlijke toerist is er een attractiepark en een klimbos in de omgeving. Hieronder hebben wij voor u een aantal geschikte wandelroutes uitgelicht. 

 

Rechts op deze pagina vindt u sub kopjes die u doorlinken naar meer informatie over: Fietsroutes, horecagelegenheden en overige activiteiten.

Wandelen

Ben je gek op wandelen? In de omgeving Appelscha kunt u uitgebreid wandelen. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold heeft maar liefst 61 km2 bos. Gelegen op de grens van Drenthe en Friesland liggen er rondom het dorp Appelscha prachtige wandelroutes.  He bosrijke gebied heeft meerdere routes van verschillende lengtes te volgen. 

 

  • Apemeerwandeling

De Apemeerwandeling is een prachtige wandeling van 4.2 kilometer lang dwars door het naaldbos, over heide en langs het Apemeer. Deze route start op de parkeerplaats klinkerweg (zijweg Bosweg).

 

  • De Bosbergwandeling

Voor een vogelrijke route bent u bij de Bosbergwandeling aan het juiste adres. Deze route kent oneindige variatie in heuvels en dalen. Deze route start bij de tourist info, Boerestreek Appelscha Tourist Info op circa 800 meter loopafstand van Boshuis Hildenhof.

 

  • Aekingermeer/Kale Duinenwandeling

De Kale Duinenwandeling is zoals de naam al doet vermoeden een wandeling door duingebied. Dit fraaie stuifzandgebied, vol met flora en fauna. Let wel op dat deze route minder geschikt om te begaan met een kinderwagen of rolstoel door het stuifzandgebied.

 

  • Wester Eswandeling

Nog een route die wij u kunnen aanbevelen is de Wester Eswandeling. Deze route gaat langs de landerijen van de Friese en Drenthse boeren uit de omgeving, Friesland en Drenthe op zijn best!